Het huis

Het huis

Onze meer dan 175 jaar oude quinta heeft een hoop verhalen te vertellen. Zoals bijvoorbeeld de herkomst van haar Moorse uiterlijk, haar tijd als florerende kurkboerderij, de huisjes die van origine allemaal een andere functie hadden.
Ooit was de boerderij een kurkbedrijf met wel landerijen tot aan Loulé. Het liep zo goed dat men begin 1900 naar Nova Iorque vertrok, met als doel daar de kurk aan de man te brengen. Een hoop bedrijvigheid met personeel die er voor zorgde dat de boel draaiende bleef.

Zo hadden de huisjes ook allemaal een andere doel dan nu. Het Palacio was het onderkomen voor het personeel en de ezels en paarden. In het Casa da Cabra (geitenhuisje) vertoefden de geiten en het Bijbelhuisje deed dienst als gereedschapshok.
Omdat alle drie de huisjes een andere achtergrond hebben, zijn de huisjes dan ook niet identiek. Elk huisje heeft een eigen unieke sfeer. Alle huisjes en het hoofdhuis, zijn gerestaureerd met authentieke bouwmaterialen.
Je logeert bij ons op een rustieke boerderij in huisjes die alle drie eenvoudig zijn ingericht, maar wel van alle gemakken voorzien.